Vi energideklarerar din villa

Ska du sälja din bostad eller vill du minska bostadens energikostnader och miljöpåverkan? Alla villor och radhus som hyrs ut eller är till försäljning ska vara energideklarerade av en certifierad energiexpert.

I energideklarationen redovisas bland annat bostadens energianvändning. Du får förslag på åtgärder som kan sänka dina energikostnader och minska bostadens klimatpåverkan. Energideklarationen är giltig i tio år och kostnaden är avdragsgill hos Skatteverket.

Vi erbjuder energideklaration till ett fast pris av 5 500 kr för våra villakunder med fjärrvärme och 6 000 kr för övriga villaägare inom Borås Stad. Priser är inklusive moms. För att kunna lämna lämpliga förslag på energibesparande åtgärder besöker vi alltid fastigheten. Syftet med energideklarationen är att sänka energianvändningen och att minska klimatpåverkan. Det lönar sig ofta att göra en energideklaration även om du inte planerar att sälja eftersom det finns pengar att spara på åtgärder som minskar energianvändningen. I de flesta fall finns det besparingspotential på cirka 5-10 procent. Detta innebär en lägre energikostnad för dig och en minskad klimatpåverkan.

Vill du veta mer, eller beställa en energideklaration, kontakta Kundcenter på telefon 020-97 13 00.

En villa i motljus

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Måndag–fredag: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.