Vattendagen i Borås
21 augusti

Viskan Open Water

Simlopp med både tävlings- och motionsklass, ingår i Boråsklassikern. För dig som törstar efter en ny utmaning.

Emma Frans - Föreläsning

Vad hände egentligen under pandemin och vad har vi lärt oss? Hur har våra liv förändrats och vad kan vi göra för att undvika att det händer igen? Epidemiologen och författaren Emma Frans ger sina perspektiv på tiden som gått och vad vi kan förvänta oss framöver.

Viskan swimrun

Vattendagen i samverkan med Kunskapsskolan erbjuder ett motionslopp i Swimrun för dig som vill prova på denna kombination av simning och löpning.

Vandring utmed Viskan

Häng med på historievandring! Fredrik Hjelm, stadsantikvarie, och Ilse Postma, projektledare sanering Viskan, tar med dig på en promenad genom Stadsparken ner till Druvefors och berättar om historiken av den växande textilstaden vid Viskan.

Prova på och uppvisningar

I Stadsparken kommer det bjudas på många olika aktiviteter att prova på. Testa på livräddnign och att kast i en livboj, vattenpolo, yoga, livräddning, padla kanot eller prova en SUP på Viskan, vattenexperiment med Navet, aktiviteter med Up-zone, vattenpolo, zorbbollar och trampbåtar.

Vattenträning

Korpens duktiga ledare ger möjlighet till att prova på
vattenträning under dagen i Stadsparksbadet.

Bli utställare

Bli en del av Vattendagen och bli utställare med ditt företag i centrala delar av Borås.

Arrangera en aktivitet

Bli en del av Vattendagen som förening, företag eller organistaion genom att arrangera en aktivitet under dagen.

Funktionärer/volontärer sökes

Som funktionär erhåller du det viktigaste ”att bli en del av en väldigt rolig och unik dag” samt naturligtvis sedan fika, lunch, funktionärskläder samt annat som hör rollen till.

Ⓒ Copyright Borås Energi och Miljö