Säkerhetschefen om krisövningen den 3 maj

Borås energi och miljös säkerhetschef Jessica Wejemark riktar ett jättestort tack till alla som deltog i nödvattenövningen under onsdagen.
- Det är härligt att se det engagemang som finns. Vi har en bra grund att bygga vidare på, säger hon.

 Krisövningen var ett sätt att testa den teoretiska nödvattenplanen på ett praktiskt sätt. Den bevisade också att samspelet mellan Borås Energi och Miljö och Servicekontoret fungerar mycket bra.
- Det funkade strålande och det borgar för att det även i ett krisläge kommer att funka alldeles utmärkt.

Vid en övning uppstår situationer och frågor där det krävs förbättringsåtgärder och det är precis som det ska vara enligt henne, annars hade det varit en dåligt genomförd övning menar hon. För när allt kommer omkring är ingenting och ingen perfekt.

Bolagets stora utmaning är också det förändrade samhällsklimatet som råder i dag, med till exempel hot och sabotage. Ny teknik har gjort att medborgarnas otålighet ökar, det är stor skillnad mot för bara några år sedan och kravet på information är också mycket större.

Nu återstår ett gediget arbete med att sammanställa all information som observatörerna som bevakade övningen samlade in och att utvärdera resultatet. Därefter kommer man att diskutera detta med deltagarna och utröna vad som kan utvecklas.

Här kan du läsa Borås Tidnings artikel om nödvattenövningen. Pdf, 469.6 kB.

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Mån–tors: 07:30–16:00 | Fre: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.